Coca Cola'dan yeni bir içecek markası



Dünyanın en büyük içecek markası Coca Cola Nestea ile biten anlaşmasının üzerine bu markanın üretiminden çekildi. Soğuk çay pazarında kendine ait bir dünya markasıyla devam etmeyi düşünen marka yurt dışındaki adı "FUZE" olan ancak Türkiyede oluşabilecek  olası yanlış anlamaları engelemek için adını "FUSE" olarak değiştirdi.Coca-Cola şirketinin ilk global buzlu çay markası FUSE TEA’nin Türkiye’deki lansmanı 22 Mayıs 2012, Salı günü gerçekleştirecek.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas ve Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Pazarlama Direktörü Beyza Ergen’in katılımıyla, FUSE TEA’nin tanıtımının yanı sıra, pazar bilgilerinin ve Coca-Cola şirketinin pazara yönelik hedeflerini şirketin düzenlediği basın toplantısında anlatılacak.

Fuse Tea'nin petrol şirketi BP'nin logosuna benzer logosu, Türkçe okunması zor ismi ve rakipleriyle aynı fiyatlarda satılması markanın bilinirliği için dezavantaj oluştursa da Coca Cola gibi bir markanın kanatlarında kısa sürede pazarda hatrı sayılır bir paya sahip olması muhtemel.

Paylaş:

Benzer Konular

Önceki Konu
Sonraki Yazı »